En mycket VIKTIG dua

"Allahumma innaka afuwwun tuhibbul afwa fa'fu anni"

O Allah! You are forgiving, and you love forgiveness. So forgive me.


Noor Ala Noor svarar

Frågor :
1. As salmo-aleykom!
Jag är en muslimsk tjej som inte använder hijab. Men om jag ska till mesjid och gör wudho hemma, måste jag sätta på mig sjalen hemma eller kan jag göra det när jag kommer fram till mesjid? :) Svara gärna i ett inlägg.

2. Assalamo aleykum wa rahmatullah wa barakatoh syster! När jag ska ner i sujud så får jag jätteont i knäna och kan inte sitta som man ska för jag har en knäskada, jag undrar om jag får lägga en kudde där och sitta annorlunda? Jag kan bara halva Tahiyat och försöker lära mig hela, ska jag be ändå eller vänta tills jag kan hela? Sen vill jag också tacka dig för att du förklara hur man gör dua, jag bad om att få starkare Iman, igår såg jag The Arrivals(du kan se den på youtube) jag blev jätterädd och kunde inte sova på hela natten för jag va jätterädd o kvävde mig själv under täcket. Jag får bilder i huvudet o deras satanistiska låttexter hela tiden. Jag gjorde dua men var ff rädd. Nu har jag blivit mörkrädd o vågade inte vakna till Fajr. Jag sover själv o vågar inte sova mer vad ska jag göra? Hur kan jag vara rädd för sånt :(

Svar 1: Aleikum Salam wa rahmatullahi wa barakatuhu!

Det bästa syster, är att bära hijab heltid. Tänk på det, Allah värlarnas herre har i Koranen sagt åt de troende kvinnorna att täcka sig. Vem i världen kan garantera din säkerhet om du går runt utan slöja, om du skippar någonting som Allah sagt att du måste ha? Han vet allt ser allt. Bönen kommer före slöjan, men slöjan är någonting som är fard - yani ett måste, och det är alla Ulama (lärda) överrens om. Det är riktigt bra att du ber och att du går till mosken. Det bästa är kanske att bära slöjan hemifrån, för då slipper du blickar o så på tunnelbanan eller när du är ute, och på så sätt är din avsikt renare när du väl är framme vid mosken. Men det finns inget som säger att du inte kan ta på dig den när du väl är i mosken. Egentligen är ju båda fel eftersom du alltid borde ha hijab på dig när du går ut hemifrån, men valet är ditt! Må Allah stärka din iman, så att du tar steget och täcker dig, för syster den här världen är inte allt. Vad ska du säga om du dör nu och Allah frågar dig varför du inte lydde honom? Må Allah hjälpa dig och underlätta för dig!

Svar 2: Aleikum Salam wa rahmatullahi wa barakatuhu!

Sysrer, det viktigaste äv allt är att man ber. Nu förstår jag att din knäskada hindrar dig från att be normalt och då ska du veta att du får sitta på det sätt som gör att du inte får ont och du kan till och med sitta i en stol och be, så att du inte behöver anstränga knäna alls. Detdär med att lägga en kudde under vet jag faktiskt inte om man får, men fråga en lärd om detta! Allah har gjort det lätt för människorna. Du kan t.ex. stå och be som vanligt men sedan när du ska ned i sujud sätt dig på en stol som du lagt exakt bakom dig så att du slipper gå ned på knäna. Du har kanske sett folk i mosken göra så?

Kan man inte be stående, så kan man sitta, och är man riktigt sjuk så kan man till och med be liggandes. Det viktigaste är att man inte lämnar bönen. Jag skulle rekommendera dig att lära dig Tahyat så snabbt som möjligt, men kan du inte den än så kan du skriva ned den på ett papper och läsa den under bönen. Jag tror inte man får säga endast hälften eller bara det du kan, utan läs ifrån ditt papper som du lägger åt sidan!

Sedan det här med Illuminati, så förstår jag att du blir rädd. Alla blir vi rädda när vi hör något sådant, dessa människor sammarbetar ju med shaytan. Så att du blir rädd är någonting normalt. Men, tänk på en sak, Allah är KUNGEN över allt och alla. Shaytan är bara en liten tönt som inte ens kan göra dig något utan Allahs tillstånd om din iman är stark. En muslim skyddas av en ängel framifrån, bakifrån, från höger och vänster. Så tänk dig vilket skydd vi har? INGEN kan göra dig nåt om Allah inte vill och du måste vara bombsäker på det. Och under Ramadan fastkedjas shaytan, så vi alla borde njuta av den här tiden! Sedan ska man försöka avstå så mycket från musik som möjligt eftersom det finns satanistiska meddelanden i dem, spendera dagarna med att lyssna på Koran istället!
En grej du ABSOLUT INTE får göra är att missa fajr. Du måste be din bön, och bönen skyddar dig från ont. Ska du vara rädd för mörker eller Allah? Det är ramadan syster missa inte een enda bön. Gör mycket dua om nätterna!

Hoppas ni fick era svar. Och som sagt jag är inte en lärd eller så, så det är alltid bra om ni kollar med någon shaykh för säkerhets skull! Må Allah bevara er, och förlåta mig om jag sagt någonting fel.

Life changes in a second, and now its beautiful

Nu har hälften av ramadan gått. Åh, den är ju snart slut. Vill aldrig att den ska ta slut :/
Ta vara på den tiden som är kvar kära vänner, njut av varje dag ♥

Vacker duaa

Må Allah acceptera din fasta, må Han acceptera din stående under böner, din ruku, din sujud. Må Han acceptera dina goda gärningar. Må Allah hjälja dej att minnas Honom, prisa Honom och dyrka Honom. De finns ingen värd dyrkan utom Honom. Må Allah göra dej bland dom som prakticerar koranen på ett korrekt sätt o bland dom som prakticerar 'la ilaha illallah'. Må Han göra dej bland dom som ber i tid o ger zakat. Må Allah ge dej rikedom o göra dej bland dom som ger sadaqa o bland dom som tackar Honom mest. Han är rikast, är den som ger rikedom, är värd att dyrkas o prisas, Han har ingen medhjälpare. Må Allah göra dej bland dom som e rättvisa o tålmodiga, Allah älskar dom rättvisa o tålmodiga. Må Han förlåta dina stora synder o täcka dom små, Allah är barmhärtig o älskar att förlåta. Må Allah öka din iman, göra dej blan dom som Han älskar mest o göra dej bland dom som älskar o fruktar Honom mest. Må Allah hjälpa dej att tänka rätt, aggera klokt. Han är den som vet allt. Må Allah hjälpa dej att göra dina föräldrar nöjda. Må Han hjälpa dej i alla dina ärenden, vart du än är. Allah är bästa hjälparen, Han är den som ser allt. Må Allah hjälpa dej i kamp mot din nafs, mot shaytan, mot kafiron. Han lämnar aldrig dom Han älskar ensam, Han är bästa hjälparen. Må Allah skydda dej från jinn o shaytan, må Han skydda dej från att hamna i fara, från de onda ögat o från alla Hans skapelser. Han är bästa skyddaren. Må Allah skydda dej från att göra shirk, o förlåta dej om du gjort de omedvetet. Allah är barmhärtig o är förlåtare. Må Allah skydda dej från helvetes straff o från gravens straff. Må Allah alltid vara med dej o belöna dej me paradiset. Må Han me sin rahmah, låta dej träffa profeten Muhammad s.w o alla andra profeter o sahabah..
Må Allah ge dej glädje både i denna värld o i livet efter detta.
Amin.

Kära bloggläsare!

Hur har ni det egentligen? Jag vet att jag inte hunnit uppdatera bloggen så värst mycket på senare tid, detta eftersom jag har fullt upp! Massor med jobb och fastan, och så ska man göra mycket ibadah under Ramadan.

Så, bästa sättet att spendera tiden under Ramadan är kanske inte att sitta på datorn utan läsa Koran, be och göra dua. Så det tycker jag alla ni ska ta till er. Hur går det med fastan för er som fastar? SubhanAllah för min del så går det utmärkt. Det är väldigt långa dagar och jag mår bättre än någonsin och känner knappt av fastan. Alhamdulilah! 


Vad händer i kroppen när vi fastar?


Mycket fin Koranrecitation av Kapitel 55


Noor Ala Noor svarar

Frågor:

*aslam aleykom
min fråga är, vilken tid är det man ska äta suhoor eller be salaat fajir? Jag har sett olika tider så jag är lite förvirrad. tack för svaret :D

*Asalamu aleykum, jag undrar vilken tid jag ska följa för Iftar? Vi har en plansch hemma som visar tid för solnedgången i vår stad men när jag går in på islamska förbundet och kollar Maghrib så e det inte samma tid, vilken tid ska jag följa?

Svar:
Wa aleikumu salam wa rahmatullahi wa barakatuhu! Det här är väldigt svårt, vi har samma problem hemma.  Bönetiderna skiljer sig väldigt mycket från plansch till planshch. Men, det man bör tänka på är att kolla om planschen kommer från en pålitlig källa? Ta den källa som är mest pålitilg och bestäm er för att hålla er till en plansch, annars blir det väldigt krångligt. Men, om ni ser att det står att man ska äta iftar en viss tid och ni ser att solen inte har gått ner ännu, så ska man självklart inte äta ännu och då är planschens bönetider förmodligen fel. Så, vad som gäller är att tänka logiskt, använda den plansch man tror är mest korrekt och köra på inshaaAllaah! Här hemma kör vi med Islamiska förbundets bönetider, eftersom det var det som man delade ut här i Stora moskén i Stockholm. (Men som sagt, detta är bara konkreta tips, det är ingenting som jag har en djup kunskap om, för vidare information fråga en lärd inshaaAllaah.)

Dock vill jag påminna om en väldigt viktig grej. På måna planscher ser man att det står att man ska sluta äta suhoor 10 min innan fajr kommer in och detta är fel och bid3a. Profeten sas. sade att man skulle försena (inte försena med tid utan hålla på ända tills adhan) suhoor och påskynda iftaar. Så, man ska alltså inte sluta äta 10 min innan fajr utan man kan hålla på ända tills man hör Adhan och för oss här i Sverige som inte kan höra adhan kan man hålla på och äta ända tills den exakta tiden då Fajr kmr in. Om man t.ex. har ett glas vatten i handen och adhan just började skall man inte lägga ifrån sig glaset innnan man har gjort klart sitt (yani druckit det man hade tänkt dricka) Viktigt att komma ihåg alltså!! Och vad gäller iftaar bör man bryta fastan direkt då man hör adhan, man skall inte vänta som vissa säger "5 min extra" för att vara säker på att tiden kommit in, eftersom detta är inte vad profeten rådde oss utan han gav oss råd om att påskynda iftaar och försena suhoor.

Må Allah acceptera er fasta och må han skänka er och oss det högsta Paradiset Ya-Rabbal-Alamin!

Källa: http://al-ibadah.com/admin/index.php?article=1265

Noor Ala Noor svarar

Fråga: As Salamu Aleykom!
Måste bara fråga, jag är muslim och jag bara undra om man får lyssna på nasheed med instrumment bakgrund under ramadan? :) (Som tex, Sami Yusuf, Talib Al Habib, Zain Bhikha) Svara gärna i ett inlägg :)

Svar:

Wa aleikuma salam wa rahmatullaahu wa barakatuhu! Detta är en väldigt svår fråga, och jag har själv inte så mycket kunskap om det. Men, jag har gjort lite research till dig. Musik, är haram. Men nasheed med instrument verkar också vara haram eftersom det efterliknar ickemuslimernas sång. Själva instrumeneten gör så att man inte hör den goda inebörden i nasheeden eftersom man är i transtillstånd av melodin. Nasheed ( att man reciterar) är tillåtet men, det finns alltså villkor på att det inte ska finnas instrument, att det inte ska finnas rösteffekter för att efteriknam musikaliska instrument osv. Jag har hittat två bra källor som jag tänkte länka till dig, ena är en föreläsning om musik och andra är en fråga om nasheed som man besvarade, då kan du fördjupa din kunskap om det här inshaallah.

Sist men inte minst vill jag bara säga att tänk efter när du lyssnar på nasheed med instrument, visst låter det väldigt likt vanllig musik? Och när musikala instrument finns med är man oftast helt inne i rytmen och glömmer själva nasheedens betydelse. Så jag skulle råda dig att ta avstånd från det helt ( speciellt nu under Ramadan) och lyssna på denna föreläsning och läsa svaret på frågan! Här är länkarna:

http://www.islam.nu/v2/view_audio.php?id=468

http://muslim.se/fragorasvar/fiqhprinciper/345-aer-nasheed-tillatet.html
Koranläsning

Frid vare med er kära syskon,

Jag vill bara påminna er att läsa mycket, mycket, mycket, Koran under Ramadan. (Koranen bör läsas på arabiska för den största belöningen) Belöningen är ofattbart stor. Om du vanligtvis läser en bokstav i koranen får du 10 goda gärningar, men under Ramadan får man minst 70 hasanat (goda gärningar) - ENDAS FÖR EN BOKSTAV! Tänk då hur mycket hasanat man får om man läser ut hela Koranen under Ramadan.

Så mitt råd till alla er är LÄS KORANEN NUUU!
Läs ut hela Koranen under Ramadan!

Tips på hur DU kan läsa ut hela Koranen under Ramadan: 

* Koranen innehåller 600 sidor, dvs 30 juzz' (del). 

* Månaden Ramadan är antigen 29 eller 30 dagar. 

* 600/30 ger ca 20 sidor om dagen vilket är lika med 1 juzz'

* Vi ber 5 gånger per dag 

* Om man läser 4 sidor efter varje obligatorisk bön så har man läst ut 1 juzz' per dag. 

4 sidor efter varje bön är inte mycket - endast 2 blad. Det känns inte heller lika tungt och tidskrävande som att sitta och läsa hela juzz'n på en gång.

(Detta kan man göra varje månad om man vill.)Noor Ala Noor svarar

Fråga: Hej, jag undrar hur man gör dua', kan man sitta/ligga/stå eller gör man det sittandes när man ber? Och hittar man på dom själv eller finns står alla dua's nånstans? tacksam för svar, wasallam.

Wa aleikuma salam wa rahmatullahi wa barakatuhu!

Dua kan man göra närsomhelst varsomhelst. Det enda du behöver göra är att höja upp händerna och be Allah om vad du önskar. När man ber fard säger vissa att det inte är rekommenderat att göra dua på något annat språk än arabiska. Dua i bönen gör man i sujud och ruku. Men när man ber sunnah säger vissa att det är okej att göra dua på andra språk än arabiska. Allahu alam, jag har inte så mycket kunskap om det.

Men, du kan iaf göra dua när du vill, som jag sa, det behöver inte vara under bönen, det räcker med att du höjer upp händerna och gör dua. Glöm inte att göra mycket dua under ramadan, både dag och natt.

Du kan be Allah om precis vad du vill - du bestämmer vad. Du kan be honom om att förlåta dig dina synder, stärka din tro, göra dig stark i religionen, låta dig inträda paradiset osv. På nätet finns många olika dua, om du vill ha tips för att förfina din dua. Det är bara att leta runt! Något speciellt ställe där allting står finns nog inte, det är iaf inget som jag känner till.

Hoppas det var något till svar! Salamu aleikum wa rahmatullahi wa barakatuhu.


Beautiful du'a

May your blessings be too many to count
And your worries too few to matter.
May your days be filled with sunshine
 And your nights in comfort.
...May you never go hungry
And be able to share your bounty.
May Allah(SWT) bless you with peace and prosperity
 And strengthen your faith.
May Allah(SWT) guide and purify you
and lead you to happiness
May Allah(SWT) Bless the needy
And answer their prayers.
May the next Eid we celebrate be free from oppression, hatred, persecution, fear, and all evil things.
My wishes to you and your family for a blessed Ramadan, and please remember those who go hungry all year long.

May Allah(SWT) accept all of your prayers and fast in this blessed month'
May Allah(SWT) envelope you with his Nur, Mercy and protect you in this holy month
Ramadan Kareem! This is the month for performing good dead and giving in charity. It is the month in which the gates of heaven are opened, the gates of hell are closed and the shaitans are chained up.Let's not let this blessed month slip away from us...let's make the most of it and may Allah always shower his blessings upon all of us.

Amin!


Noor Ala Noor svarar

Fråga: Vad är Ramadan?

Ramadan är den nionde månaden i det Islamiska året och det var under denna månad som Profeten Muhammed, frid vare över honom, tog emot Koranen från Allah. Därför är denna månad en mycket viktig månad för muslimer.

Under Ramadan fastar muslimer från soluppgång till solnedgång. Fastan betyder att man avstår från mat, dryck, sex, från gryning tills skymning. Fastan börjar man genom att vakna innan soluppgången och äta en slags frukost som kallas suhoor och när solen går ned äter man ett mål som kallas iftar.

Fastan är en av Islams fem pelare och är en plikt för muslimer enligt Koranen och Profeten, frid vare över honom.

Allah säger i Koranen :

"Troende! Det är en plikt för er att fasta, liksom det var en plikt för dem som levde före er - så att ni skall frukta Allah"
[Koranen, al-Baqarah 2:183]


Vilka måste fasta?

De som måste fasta är vuxna män och kvinnor, barn får börja fasta när de har nått puberteten.

De som inte behöver fasta är:

 • Den som är sjuk.
 • Kvinnor som är gravida.
 • Kvinnor som ammar barn.
 • Gamla som inte orkar fasta.
 • Barn.

 • Om man är någon kronisk sjukdom som man inte kan bota som kommer påverkas av fastan ska man inte fasta, utan då ska man istället för var dag under ramadan ge en fattig mat att äta.

  Under varje Ramadan betalar alla muslimer en slags skatt som heter Zakat al-fitr, som går till fattiga människor jorden runt.


  Det som är viktig att komma ihåg med Ramadan, är att en muslim inte endast bör fasta från mat och dryck, utan också från alla dåliga handlingar såsom baktal, förtal, titta på förbjudna ting, lyssna på förbjudna saker, osv.
  Man skall istället ägna sig mycket åt bön, Koranläsning, dua osv.

  Må Allah acceptera vår fasta! Amin.


  RSS 2.0