Polygami

Som muslim bör man kunna föklara sin religion när man blir tillfrågad om vissa saker, och det är viktigt att man vet vad man ska svara. De vanligaste frågorna brukar vara om : slöjan, varför män får ha 4 fruar - och varför kvinnan inte får det, jihad etc tec.

Det här med polygamin - att mannen får ha 4 fruar är väldigt omdiskuterat. Det finns tom. många muslimska kvinnor som inte förstår varför det är så - och som dessutom inte tycker om denna regel. Men, se alltid till att skaffa dig rätt kunskap innan du börjar tycka och tänka någonting.
Nu till denna fråga: varför får män ha 4 fruar och varför får kvinnor inte ha 4 män?

När Koranen uppenbarades till vår kära Profet (frid vare över honom) fanns det INGA som helst regler i världen för hur många fruar en man kunde ha.  Många män hade massvis med fruar, somliga hade hundratals. Då uppenbarades Koranen som satte en gräns vid fyra - på ett villkor - om mannen skulle behandla dem rättvist.

[4:3] Om ni är rädda att inte kunna behandla de faderlösa med rättvisa, tag då [andra] kvinnor som är tillåtna för er till hustrur - två eller tre eller fyra; men [begränsa er till] en enda om ni inte tror er om att kunna behandla dem alla lika - eller [vänd er till] någon av dem som ni rättmätigt besitter. Detta gör det lättare för er att undvika partiskhet.


Koranen är faktiskt den enda religiösa skrift i VÄRLDEN som det står "begränsa er till en enda" men det visste säkert ni inte om. Koranen är den enda heliga bok, på denna jord, som innehåller frasen 'gift er bara med en'. Det finns inte någon annan religiös bok som instruerar män att bara ha en fru. Ingen av de övriga religiösa skrifterna, må det vara Vedaskrifterna, Ramayan, Mahabharat, Geeta, Talmud eller Bibeln finner man en begränsning på antalet fruar. Enligt dessa skrifter kan man gifta sig med så många fruar man önskar. Det var inte förrän långt senare, som de hinduiska prästerna och den kristna kyrkan begränsade antalet fruar till en. 


[4:129] Det är inte möjligt för er att ge era hustrur lika behandling i allt, hur uppriktigt ni än önskar det; men ge inte era känslor [för en] så tydliga uttryck att ni lämnar den [andra] i ovisshet [om vad ni känner för henne]. Men om ni lägger till rätta det som ni har brustit i och fruktar Gud [skall ni se att] Gud är ständigt förlåtande, barmhärtig

Inom islam får man ha mer än 1 fru men villkoret är att man ska behandla dem lika. Dessutom säger Allah att det är omöjligt för mannen att behandla sina hustrur lika hur uppriktigt han än önskar det, så varenda kotte bör förstå att Allah uppmanar människan att endast hålla sig till en fru. Men, han förbjuder inte månggifte eftersom det också har sina fördelar, men det kan jag ta upp i en annat inlägg.

Men nu till den stora frågan - varför får kvinnor inte ha fler män?
Det finns olika svar på denna fråga. En anledning kan vara att Islam läg­ger stor vikt vid att fader­ska­pet skall vara känt. När en man gif­ter sig med fler än en kvinna är det inga pro­blem att veta vem som är fader. Men i fall där kvin­nan gif­ter sig med flera män skulle bara moder­ska­pet vara känt, så till vida man inte gör fader­skaps­tes­ter. Psy­ko­lo­ger säger att barn som inte vet vilka deras för­äld­rar är, spe­ci­ellt i fråga om fadern, ofta får pro­blem under deras uppväxt.

Allah är den allvetande som vet ALLTING. Och detta räcker som svaret för varför kvinnan inte får fler än 1 man. Allah vet allting och hade det vart någonting bra så skulle Allah ha tillåtit det - eftersom han är den allvetande.

Al-'Alim - The Knower of All.





Kommentarer
Postat av: kurdisk muslimsk tjej <3

Salam aleykom när folk säger varför ska jag bli muslim? vad ska jag svara? sen säger dem att dem tror på vetenskapen och hur ska jag svara där? Vart hittar jag vetenskapliga bevisen på att islam är den sanna religionen?

2011-07-27 @ 23:34:29
URL: http://kurdishgirlpeaceandlove.blogg.se/
Postat av: Svarten

Jag har lagt till din blogg på länklistan "Muslimer som bloggar": http://tinyurl.com/cdb4dh

2011-07-28 @ 06:36:09
URL: http://svarten.blogspot.com/
Postat av: Fatima

Min lärare i låg/mellanstadiet hon hatade mig och gjorde allt för att uppröra mig. Gud vad hon tjatade om det i klassen bara för att jag var enda muslimen.

"Ja Mohammed, muslimernas profet han var otrogen mot sina fruar och han var pedofil"

Och asså snälla någon? Pedofil för att han skyddade unga flickor :/?

2011-07-28 @ 14:51:18
URL: http://fatimaplace.com
Postat av: this is a calling

Kurdish girl:



Jag ska försöka ge ett svar till dig!



Till Svarten:



Tack så mycket!



Till Fatima:

Ja, alltså lärare kan vara riktigt korkade ibland. Så fördomsfulla, och så okunniga. Profeten var den mest rättvisa man som levt på denna jord och han har inte begått nån av de brott som de anklagar honom för. Jag är ledsen att du fick gå igenom allt dedär, det känns som att alla muslimer blir drabbade på ett eller annat sätt. Men, kom ihåg Allah belönar de tålmodiga så det är bara att stå upp för vår fina religion! Kram!

2011-07-28 @ 16:25:42
URL: http://nooralanoor.blogg.se/
Postat av: this is a calling

Till Kurdisk muslims tjej:



Varför man skall bli muslim är för att man ska inse vad man gör här på jorden. Islam ger svar på livets alla frågor. Och det är viktigt att poängtera att Vetenskapen inte har alla svar på allting. Vem skapade big bang t.ex.? Det har ingen vetenskapsman något svar på. Islam ger svaret - Allah. I Koranen finns vetenskapliga bevis, och de kan man hitta lite överallt. T.ex. står det att jorden är runt, att allt började med en stor smäll, att sött och saltvatten är åtskillda, att bergen gör så att marken är fast förankrade, hur fostret skapas och ser ut osv. Allt detta har man konstaterat i senare tid mendan det stod i Koranen för ca. 1400 år sedan. Så ja, där är lite vetenskapliga bevis men det finns många fler. Men, i slutändan så är jorden som en öppen bok. Bara av att se den borde man tro på att det finns en skapare. Man kan inte tvinga nån att tro. Tro är någonting dyrbart, som inte alla har. Så, sprid vidare Islam, men vill folk inte acceptera det - bry dig inte så mycket om det. Den Allah väljer att vägleda kan ingen vilseleda, och den han väljer att vilseleda kan ingen vägleda. Hoppas det var lite av ett svar! Kram!

2011-07-28 @ 19:39:50
URL: http://nooralanoor.blogg.se/
Postat av: kurdisk muslimsk tjej <3

kamrat.com



där kan man göra dawah:) och skaffa sig läsare:) bli medlem och testa på om du vill^^

2011-07-28 @ 20:01:58
URL: http://kurdishgirlpeaceandlove.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0