Islam + vetenskap = SANT

Genom århundraden har alla religioner varit emot vetenskap och kallat det för hädelse och hyckleri att tro på. Speciellt inom kristendomen har man kritiserat vetenskapen. Men en vacker dag så skickade Allah ner Koranen. Faktum är att Koranen och vetenskap är bästa vänner. Koranen talar om vetenskap som vi nyligen funnit vara sanning. Koranen kom ner 1400 år sedan och talar om saker som Profeten Muhammad (SAW) omöjligt kunde ha vetat.

Följande saker har Koranen nämnt:

BIG BANG TEORIN


Denna teori föreslogs av Georges Henri Joseph Édouard Lemaître och Fred Hoyle år 1927
Einstein bekräftade även Big bang teorin men trodde inte att det kunde ske utan någon högre makt.

 

Här ser vi vad Koranen säger 1400 år sedan:
”Ser inte de otrogna som förnekar sanningen att himlarna och jorden var som en förenad massa innan vi klöv dem itu.Ska dem då inte tro?” (Koranen 21:30)

UNIVERSUM EXPANDERAR


Detta bevisades i början av 2000-talet i västvärlden. Muslimerna visste detta 1400 år sedan.

 

Koranen:
”Vi konstruerade skyn, och vi kommer fortsätta att expandera det.” [51:47]
”VI HAR byggt världsalltet och gett det en fast struktur, och förvisso är det Vi som utvidgar det”. [51:47]

JORDEN ÄR RUND


Förr i tiden trodde man att jorden va platt. Ända fram till medeltiden då någon som seglade mycket upptäckte det. Det sägs att upptäckten gjordes 1547 av Francis Drake. Man kan ha misstänkt att den va rund någonstans under medeltiden men bevisades inte förrän 1547.

 

Koranen säger om detta:
Han skapade jorden äggformad. (Koranen, 79:30)

ATT PLANETERNA OCH SOLEN OCH MÅNEN CIRKULERAR RUNT SINA BANOR


Detta bevisades absolut inte innan teleskopet uppfanns på 1600-talet.

 

Koranen:
Inser ni inte att Allah smälter samman natten med dagen och dagen med natten, och att Han satt solen och månen i er tjänst, var och en löpande i sin bana under en bestämd livstid, och att Allah är fullt Medveten om allt ni gör?
(Koranen, 31:29)
”Smälter samman natten med dagen” betyder att natten gradvis ändras till dag och detta gäller dagen också. Detta fenomen kan bara hända om jorden är rund, om jorden var platt hade det skett en plötslig förändring mellan natt och dag. Följande vers ur den heliga Koranen stärker bevisen på att jorden är rund:

Han skapade himlarna och jorden sanningsenligt. Han välver natten över dagen, och välver dagen över natten. Han underordnade solen och månen, var och en löpande under en begränsad tid. Han är absolut den Allsmäktige, den Förlåtande.
(Koranen, 39:5)

MÅNENS LJUS ÄR REFLEKTERAT LJUS

Man kunde omöjligt ha vetat att månens ljus va reflekterat på Muhammads tid eftersom inga moderna teleskop fanns på den tiden och astronomi va inte mer avancerad än att veta vad solen, månen och stjärnorna va för någonting.

 

Koranen säger:
”Välsignad är den som placerade stjärnbilder i skyn, och placerade i den en lampa, och en skinande måne” [25:61]

Lampan är solen, en lampa har en egen ljus källa. Men något som skiner reflekterar ett ljus. Tex en diamant anledningen till att den skiner är att materialet reflekterar ljus. Månen är som en enda stor diamant.

ALLT LIV SKAPAT UR VATTEN

Människan trodde att livet var skapat av maskar och små organismer som lever i lera.
Fram till 1862 då det bevisades att livet är skapat ur vatten.

 

Koranen däremot nämnde detta faktum 1400 år sedan:
Och [vet de inte] att Vi har låtit allt liv uppstå ur vatten? Har de då ingen tro? (21:30)

VÄXTER HAR 2 KÖN

“Christian Konrad Sprengel (22 September 1750 – 7 April 1816)
Va den som presenterade att växter har sexualitet. Det va 1790 som han upptäckte detta.

 

Koranen säger :
Och det är Han som har brett ut jordens yta och sänkt ned i den fast förankrade berg och låtit den genomkorsas av floder. Och åt alla växter på jorden har Han gett två kön. Han sveper in dagen i natt. Helt visst ligger det budskap i detta till människor som tänker. [13:3]

Med det har vi skapat skilda par ur växterna varje ett av dem olika från de andra.”
Noble Quran 20:53

UNIVERSUM VAR ETT ENDA STORT RÖKMOLN INNAN BIG BANG

Kosmologi kom in i bilden i början av 1500-talet.
Låt oss tänka på att teleskopet inte uppfanns förrän 1600-talet av Galileo Galilei (1561-1642).
Vissa kan påstå att Hans Lipperhey uppfann teleskopet men även han levde under 1600-talet.
Modern vetenskap har konstaterat att någon gång i början av universums uppkomst så var allting ett enda stort rökmoln.

 

Koranen säger:
[41:11] Och Han vände sig mot rymden, som var rök, och sade till den och till jorden: ”Kom, villigt eller nödda och tvungna!” och de svarade: ”Vi kommer villigt!”

Det är han som smyckade och utformade skyn som endast var rök. (41:11) Annan översättning

METALL KOM NER IFRÅN SKYN

Många av er skulle bli förvånade över att veta att järnet inte är ifrån vårt solsystem. Det har bekräftats att järnet inte kan bildas i vårt solsystem varken på jorden eller någon annan planet och att det måste ha kommit ner genom ett stjärnfall eller något liknande. För att förstå att järn omöjligt kan bildas i vårt solsystem så måste man förstå hur element bildas i stjärnor. Ni får läsa lite mer avancerad astrofysik så förstår ni vad jag talar om.

 

Koranen säger:
Och vi sände ner Järn som är (material för) mäktiga krig liksom många fördelar för mänskligheten så att Allah kan testa vem det är som kommer att handla rätt för den osynliga Allah och hans apostlar, för Allah är full av styrka exalterad i Mäktighet (och kunna driva igenom sin vilja) ”Noble Quran 57:25

Observera att Allah inte säger Vi skapade. Han säger vi sände ner järn. Och Koranen kom ner 1400 år sedan.

EMBRYOLOGI OCH FOSTRETS UTVECKLING I LIVMODERN

Professor Emeritus Keith L. Moore (1997) upptäckte fostrets utveckling genom åratal av studier I embryologi. Han skrev en bok (The developing Human) på 8 olika språk. Första mikroskopet uppfanns 1595 i Middelburg, Holland medan Koranen talar om detta runt 600-talet. Hur skulle Muhammad kunna uttala sig om detta när det första avancerade teleskopet uppfanns 1677 som kunde studera sperman?

 

Koranen säger:
[23:12] VI HAR skapat människan av finaste lera;
[23:13] därefter lämnar Vi henne som en droppe säd i [skötets] fasta förvar.
[23:14] Därefter skapar Vi av droppen en grodd som sätter sig fast och av grodden en klump och i klumpen skapar Vi ben och dessa ben klär Vi med kött; därefter låter Vi henne stiga fram som en ny skapelse. Välsignad vare Gud, den bäste Formgivaren!

Gud talar även om att vi är skapade av endast en droppe sperma och inte hela sädesvätskan som man förr i tiden trodde under Muhammads tid.

[75:37] Var hon inte en droppe sädesvätska, utgjuten [i ett kvinnligt sköte],
[75:38] och blev därefter en grodd som satte sig fast – och som Han sedan skapade och formade [till människa i enlighet med den uppgift som skulle bli hennes]

Och sedan talar Gud om att denna droppe av sädesvätskan avgör barnets Kön. Så sädesvätskan avgör könet precis som dagens vetenskap talar om för oss
[75:39] och skapade av [detta] de två könen, det manliga och det kvinnliga

DE 7 HIMLARNA

Gud talar om 7 himlar i Koranen. Människans forskning har upptäckt att Koranen talar sanning om att det finns 7 Himlar. Dessa 7 himlarna är de olika 7 atmosfärerna som är följande:
1. Troposphere
2. Stratosphere
3. Ozone layer
4. Mesosphere
5. Thermosphere
6. Ionosphere
7. Exosphere

 

Koranen sager:
Det är Han som för er har skapat allt vad jorden bär och som, vänd mot himlavalvet, formade det till sju himlar. Han har kunskap om allt. [2:29]

“Har de då ej betraktat himmelen ovan sig, hur han byggt den och smyckat den, så att den inte har några rämnor. ”[50:6]

Gud är den, som satte himmelen i höjden utan synliga stöd [13:2]

SLUTSATS

Koranen är utan tvekan Guds ord och det finns nu inget som kan få en att tveka på detta mirakel.

Han som skapat sju himlar över varandra. I Förbarmarens skapelse upptäcker du ingen motsägelse. Kasta din blick omkring! Ser du några brister (fel, rämnor)? (Koranen 67:3-4)
”I skapelsen av himmlarna och jorden och i nattens och dagens växling finns sannerligen tecken för dem som har förstånd” (Koranen 3:190).
Vetenskapen bekräftar Koranen:
Efter år av studier kom Newton slutligen fram till detta svar: ”Detta det vackraste system av sol, planeter och kometer, kan bara utgå ur en intelligent och mäktig varelses råd och herravälde.”(Citat ur Philosophiae Naturalis Principa Mathematica (1687), bok III, Isaac Newton)
”Även vid en flyktig blick är det uppenbart att universum är påfallande välordnat på alla nivåer.” (Den kosmiska planen, Paul Davis, sid 15)

Koranen blev vetenskapens räddning
Idag förknippar många i Västvärlden den arabiska världen med religiös fundamentalism. När medeltidens mörker låg över Europa var Arabien emellertid en oas för vetenskapen. Den nya religionen, islam, uppmuntrade de troende att studera Allahs verk – och vetenskapen bygger än idag på deras resultat.
Illustrerad Vetenskap nr. 2/2004 s. 66-73

Jag bevittnar att det inte finns någon gudom förutom Allah och Muhammad är Hans sändebud.


Kommentarer
Postat av: Linnéa

Om nu muslimerna visste om big bang drygt 1300 år innan teorin ens föreslagits, varför sa de inget? De hade 1300 år på sig men ingen sa något förrän efter teorin var fastställd. Då var det minsann Koranen som bevisade det först, haha.

2012-05-21 @ 22:02:18
URL: http://https://linneahetja.blogg.se
Postat av: nooralanoor svarar

Det har stått i koranen i 1400 år, och vi muslimer försöker sprida koranens vetenskap. Men ingen lyssnar på oss förän de själva upptäcker att det är sant

2012-05-21 @ 22:34:15
URL: http://nooralanoor
Postat av: Yasse

Jättebra inlägg!

Att det ändå finns de som blundar efter att ha läst detta....

2012-05-26 @ 04:34:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0