Tänk dig att du går och lägger dig..

Och när du vaknar upp befinner du dig i ett rum som du inte känner igen. Platsen är helt okänd för dig.
Vad kommer du tänka? Hur kommer du reagera?

Man kommer självklart fråga sig själv, VAR är jag? VARFÖR är jag här? HUR kom jag hit? VAD ska jag göra här?
Det är självklart att man kommer fråga sig detta.

Men, har du någonsin ställt dig dessa frågor om vad du gör på jorden? Inte? Hur kommer det sig?
Hur kommer det sig att man ställer sig dessa frågor när man vaknar upp i ett okänt rum, men inte när man befinner sig i en hel värld? Borde det inte vara självklara frågor här också?

Svaret på dessa frågor hittar du i KORANEN. ISLAM ger dig de äkta svaren. Ta dig an Koranen och läs den. För vilken människa vaknar upp i ett helt okänt rum och fortsätter leva där som om ingenting har hänt, som om de alltid varit där och alltid kommer vara där. Vi alla vet att så är inte fallet.
Kommentarer
Postat av: JanneSchaffer

Snälla förvirrade människa, sluta svamla och gör åtminstone ett försök att ta del av mänsklighetens samlade kunskap istället för att söka svar i en enda gammal bok. Kan du förstå hur mycket vi människor har lärt oss om vår omvärld och vår plats och roll i den sedan din så älskade bok skrevs? Vi vet nu mycket men det finns fortfarande oändligt med ny, fräsch kunskap att inhämta om oss själva och universum. Det är det som är det bästa med ny kunskap; att allt omkring oss och oss själva blir ännu vackrare ju mer vi vet. Koranen är statisk, den förnyas inte, uppdateras aldrig. De enda svar du får är de som gällde för flera tusen år sedan. Världen och människorna i den förändras ständigt, har du nya frågor får du inga svar från en gammal bok. Börja att läsa naturvetenskapliga böcker. De täcker många områden såsom biologi (läran om livet som i sin tur täcker många kunskapsområden som t.ex biokemi; livets grundläggande kemi,cellbiologi;livets byggstenar, anatomi; läran om levande varelsers struktur, zoologi; läran om djuren och ekologi; läran om samspelet mellan olika organismer)

Organismernas evolution är en central del av biologin som kastar ljus över alla djurarters uppkomst, utveckling och anpassning genom årmiljonerna. Kunskapsområdet som avhandlar historiskt liv och dess koppling till nutidens varelser kallas paleontologi. Viktigt är här att inse att även människan är ett djur för att man ska kunna förstå vår roll i ekosystemet. Därifrån kan man ledas vidare till astronomin som försöker förklara hur planeter och stjärnor har uppstått och fungerar. När man väl fått ett hum om proportionerna i kosmos så kan man försöka relatera till vår egen existens. Ungefär så uppnår man

förståelse för VAD, HUR, NÄR och VARFÖR. Inte genom en bok som är flera hundra år gammal och inte har mer än tusen sidor.

2012-05-20 @ 02:52:30
Postat av: Yasmin Andersson

JanneSchaffer:

Vad har du för rätt att kalla denna människa förvirrad?

Hela tiden ställer ni ateister frågan ur kan man ha en tro på 2012?. Jag gan nästan svara på du inte har läst koranen och därfr bör du inte ha en åsikt om det igentligen. Hur vet du det är fejkt? Jag konverterade till islam när jag var 16.Åh gissa vad?. Det var det bästa jag har gjort. Varför skulle religion hindar från vår primitiva tänkande? Hela islam upplyser ju att söka kunskp men aldrig förneka vår skapar.

Jag förstår inte såna personer som dig. Era ilska, hån och spott mot troende , varför kan ni inte acceptera att andra människor kan ha en annan uppfattning? . Ni människor har så stor respekt för en man i en vitrock att ni glömmer bor er skapare.Tror du männska att vi är en slupp?. Att det finns inget menning med vår liv eller allt var bara ett misstag. Hur känns det när du tänker det?

Det är bara sjukt att ni förneker det. Bara ni inte kan se , känna eller höra gud så betyder det inte det finns inte. Samma sak kan vi säga om våra hjärnor , vi kan inte se den , höra eller känna men vi vet att den finns.On du ska kalla andra människor för förvirande människor gå och sök igen dig själv innan gumman. För det verkar som du inte har alla hästar på stallet ;)

( Är medveten om det finns stav fel men orkar inte kolla igenom )

2012-05-20 @ 17:20:16
Postat av: JanneSchaffer

För det första så måste jag säga att jag inte är arg utan mer frustrerad. För det största problemet med religioner är att de

oftast gör anspråk på mycket mer än att vara en privat uppfattning och verklighetsbild. De stora religionerna har förstört så mycket och hindrat mänsklig utveckling med flera tusen år. Den kristna kyrkan förföljde människor som såg på sin omvärld med egna ögon, samlade bevis, observerade och såg att påståendet att Gud var skaparen var felaktigt. Livet hade skapats av en långsam och mycket mer komplicerad process än vad Bibeln lärde ut. Religionen genomsyrade folks liv och styrde deras handlingar in i minsta detalj. De religiösa trodde t.ex inte på att människor kunde vara goda i sin natur och skapade regler som skrämde folk till lydnad eller skapade föredömen som Jesus som predikade tolerans och godhet. Muhammed krigade och tvingade folk till underkastelse av Islam. Muslimerna följde regler som bara var logiska på den tiden som att inte äta griskött pga att det kan finnas bakterier i det om man inte förvarar och lagar till det ordentligt. Man slaktade sina djur på ett grymt sätt i Guds namn. Det här vara bara enkla exempel men det finns hur mycket stolligheter som helst att skriva om och att ta upp allt dårskap skulle kräva en hel bok. Mycket från bokreligionerna har en mycket mörkare sida än dessa ofarliga exempel. Verklighetsbild, jämställdhet, maktfrågor, utbildning, forskning, familjefrågor och samhällsfrågor. Religioner gör anspråk på allt detta utifrån förlegade normer och värderingar. Den största faran är idag Islam, en medeltida ideologi som är allt annat än privat och har världsomspännande politiska ambitioner. Precis som sin grundare Muhammed som krigade sig fram och spred sina hatfyllda och uråldriga åsikter.

Och för det andra så är jag lite irriterad på folk som hela tiden tror att evolution är en slumpmässig process. Precis tvärtom.

Och sen så har du rätt när du säger att bara för att man inte kan se eller höra Gud så finns den inte. Det stämmer, för man kan endast bevisa förekomsten av något men aldrig frånvaron. Det är därför jag är agnostiker och inte ateist som du felaktigt benämner mig. Det är bara det att jag tycker att religionerna får alldeles för mycket utrymme när det gäller de stora frågorna. Att man gör det så fruktansvärt enkelt för sig genom att förklara bort allt med Gud tycker jag är förnedrande och en förolämpning av våra förhållandevis avancerade hjärnor. Det är som att vissa vuxna människor vill gå tillbaka och bygga med legoklossar när resten av världen lärt sig bygga flygplan.

2012-05-20 @ 20:07:19
Postat av: Anonym

allt bra

2012-05-20 @ 23:04:09
URL: http://barasandrras.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0