Fri vilja - lika respekt

Varför är det så acceptabelt med kvinnor som går runt halvnakna? Fri, vilja säger folk. Man får gå runt som man vill. Varför accepteras då inte slöjan, jilbaben, eller burkan? Även om de inte är förbjudna helt accepteras de mindre och mindre i hela europa. Vart tog den fria viljan vägen nu?
I frankrike förbjöds burkan, och om man vistas med den ute riskerar man få böter. Hur mänskligt är det?
Västvärlden anser att mellanöstern klär på kvinnor, medan de själva klär av dem.  Dessa män som styr och ställer vill se er nakna, det är därför denna propaganda med avklädda kvinnor finns. Islam verkar vara den enda religionen som fortfarande i modern tid håller Guds regel om att den muslimska kvinnan bör täcka sig. Kristendomen och Judendomen gav upp den regeln - kanske för att de tröttnade på det och ville se lite hud. 

I väst klär det av er, utan att säga ett ord. Det räcker med att den lilla "lådan" i vardagsrummet ställer normen för hur kvinnan i det moderna samhället bör se ut och vips så följer de blint.
Kvinnor är någonting som män sätter först på sin lista. Och det är väl ingen nyhet? De som inte har någon moral vill gärna se dig avklädd och kanske utnyttja dig en gång eller två. Kvinnor är allt de tänker på.

Tänk på alla gånger du sett en kvinna i bikini stå vid den splitternya bilen på bilden i tidningen. Vad gör hon där? Jo, hon är till för att LOCKA. Som ett lockbete för hundar funkar hon. Fast nu är lockbetet för människor i och för sig. Och hon är det bästa lockbetet av alla - då hon står först på männens lista.

Har du någonsin undrat varför killar går runt med praktiskt taget vad de vill, och kläder oftast väl anpassade till vädret, medans kvinnorna går runt avklädda året runt som om de vore efterblivna? Jag ska dela med mig av en riktig händelse. Vintern 2009 var en riktigt kylig vinter och en dag var det -25 i stockholm. Trots två par lager byxor, riktigt tjock everest jacka och luva frös man riktigt illa. Vad ser man då? Tjejer som går runt i LEGGINGS i detta vädret. Alltså, hur tänkte man där? Vad gör de inte för männens uppmärksamhet? Sätter sin egen kropp i fara. "Ska man vara fin får man lida pin" sägs det. Men allvarligt talat såg det mest fånigt ut. Den som lider pin för att den tror att den är fin i -25 grader är nog inte riktigt frisk i huvudet. Men så långt har det gått.
Och när kvinnor går runt så som männen vill att de ska, kallar man det för frihet. Det är frihet att se ut som om man har glömt byxorna hemma eftersom shortsen är så korta. Det är frihet. Men, när man hamnar i knipa för att man går runt så, förstår man inte vad man gjorde för fel. Att gå runt halvnakna drar till sig män som inte kan behärska sig, det borde man ha fattat tills nu. Men kvinnor går runt som att de ber om det.

"Beautified for people is the love of that which they desire - of women and sons, heaped-up sums of gold and silver, fine branded horses, and cattle and tilled land. That is the enjoyment of worldly life, but Allah has with Him the best return." [3;14]

Kvinnan nämns i Koranen som den som är först och mest älskvärd av männen. Ren fakta.

Men, för de som vill skydda sig är det fel. De kvinnor som vill ha på sig en anständig klädsel och inte tas som ett redskap utan som en människa kallas för förtryckta. Faktum är att de är hundra gånger mer skyddade än de avklädda, och det är de avklädda som är de förtryckta - omedvetet. Fast, å andra sidan är det inget svårt att klura ut. 


                              

                                                                 Förtryckt?                                                                       Fri?                                      (bild från kenzas.se)

                                             ELLER VÄNTA, VAR DET INTE TVÄRTOM?

Kommentarer
Postat av: Libby

Försöker du vara rolig i detta inlägg eller?Att gå naken på allmän plats är olagligt p.g.a. att det är ofredande (även om det är vårt ursprungliga tillstånd), men det är inte olagligt att täcka hela sin kropp och ansikte och därmed bli anonym även om det är minst lika ofredande, är DET rättvist? Brottslingar använder burqa till täckmantel då ingen har rätt att ingripa eftersom burqa är tillåtet och en religiös rekvisita. I vissa affärer får man inte gå in med motorcykelhjälm på för att den täcker hela ansiktet och ens ansikte ej kan fångas på övervakningskameror. Varför i helvete ska man få gå in med en burqa då? Är inte det typ, låt oss säga, diskriminering?Frankrike för fan! Så stolt jag är! Att de vågade ta steget och förbjuda burqa som ingen annan har gjort medan resten av världen rövslickar muslimer i rädsla för att bli kallade rasister!Alltså. Jag får en ryslig känsla av att du inte står för jämlikhet då det du skriver tyder på att män endast tänker på sex och hoppar på allt som rör sig och att kvinnan bör gömma sig i köket ”där hon hör hemma”.

Sex säljer. Människor är sexuella varelser. Logik = klart som fan att en tjej i bikini lockar! Det är ingen anledning för någon att angripa sig på henne! Hon ska få klä sig hur fan hon vill. Eller okej, kanske inte helt naken då det kan vara ofredande. Men annars så. Om hon vill gå runt i bikini så får hon göra det. Vill hon gå runt i en lång klänning och ha sjal, jeans och ett linne eller vad som helst så får hon göra det! Det är fri vilja! Vissa känner sig inte bekväma i t.ex. bikini och därför väljer de att inte gå runt i det – alla val bygger inte på religion. Fortfarande HENNES val.Om den där berättelsen om tjejen som gick runt i leggings när det var -25 ute är sann… tycker fan synd om henne, haha. Hon fick sig nog en rejäl förkylning. Tvekar dock på att hon gick runt med leggings för att dra till sig män, då kunde hon lika gärna ha skippat leggingsen och gått barbent!

”Det är frihet att se ut som om man har glömt byxorna hemma eftersom shortsen är så korta” - ja! Så jäkla skönt det är med shorts på sommaren när man håller på att svettas ihjäl!”Men kvinnor går runt som att de ber om det.” HELL NO! Säg inte att du menar det där. Så jävla svinigt sagt. Blir äcklad av dig. Du borde ta en reality check - det är aldrig offrets fel i sådana situationer. Män ska kunna behärska sig! De är också människor, de är inte vilda sexgalningar (visst finns det ett antal men det kommer det alltid att göra, inom islam också), de har ett hjärta och en hjärna och känslor, precis som kvinnor. Fyfan för dig! Nu är jag rentav jävligt förbannad, kokar sönder. Du behöver en käftsmäll. Seriöst.Vill du veta vad du är? Du är en vidrig ursäkt till människa och därför är alla dina åsikter ogiltiga.

2011-07-18 @ 22:26:00
URL: http://libbys.blogg.se/
Postat av: kurdisk muslimsk tjej <3

hahaha dumma nakna kvinnor som tror att dem är fria av att klä sig nakna för männen som sexslavar !!MashaAllah bästa inlägget ! Säg till kenza att du har bloggat om henne och hon borde besöka din blogg ! :D<3

2011-07-18 @ 23:25:57
URL: http://kurdishgirlpeaceandlove.blogg.se/
Postat av: Elin

Tyvärr måste jag hålla med Libby till viss del, inte kränkningarna då.

Hur kan du kalla det jämlikhet? Du talar om män som om de vore djur, och du pratar om 'svenska/amerikanske' kvinnor som sexslavar, och muslimska som helgon.

Det är inte av religösa skäl burka osv är förbjudet (på vissa ställen, jo) utan just det Libby sa, av mänskliga skäl skulle jag kalla det.

2011-07-19 @ 00:08:01
URL: http://unreasonables.blogg.se/
Postat av: this is a calling

Hahah, nej jag tror det är du som är rolig.Det är klart att du är stolt över Frankrike, du som helst skulle se Islam och alla de abrahamitiska religionerna som tror på en gud utrotade. Men men, Frankrikes stat är ju känt för att vara lite allergiska mot religion samt att de inte tar så smarta beslut så ja, verkar vara ett land som du skulle kunna vara stolt över.Frankrike gick också så långt att de förbjöd slöja för de tjejer som ville gå i skolan. De blev alltså tvungna att välja mellan sin religion och skolan. Och det är VIDRIGT.Haha får du? Men vettu, jag får en riktigt ryslig känsla av att du verkar vara rasist. Mot religion och de som utövar den. Du är stolt över de land som försöker utrota dem , samt att du kallar mig för en vidrig ursäkt till en människa och att mina ÅSIKTER inte är giltiga? Bara för att jag skriver ned det JAG tror på. Haha, alltså dedär är så rasistiskt som man kan bli. Som grädden på moset vill du ge mig en käftsmäll. Hitlervarning här alltså - Tillåt mig att skratta? HAHAHA.Det roliga är att mitt inlägg handlade om varför inte alla oavsett klädsel inte kunde få LIKA RESPEKT. Det var också det rubriken hette. Fri vilja - Lika respekt. Sedan skrev jag också ned varför jag tror att världens kvinnor klär av sig, och att det är de som egentligen är förtryckta och utsätter sig själv för fara - inte de som täcker sig. Och nej, ALLA män är inte vidriga hundar som bits, men våldtäktstatistiken visar på att det är väldigt många som verkar vara det. OCH DET KAN DU INTE FÖRNEKA. Ta en titt på våldtäktstatistiken så kanske det öppnar upp dina ögon. Det är OACCEPTABELT att det ska behöva vara så, men det jag försökte säga var att det är tyvärr så det är! You can wish all you want that it wasnt that way, but thats just how it is. Sen om du vill gå ut halvnaken, så gör det. Det är DITT val. Men det finns chans att du blir våldtagen av en man som inte kan behärska sig, och händer det så kommer jag iaf säga I TOLD YOU SO. Våldtäckt förstör hela ens liv. Man vågar inte lita på någon länge och många våldtagna önkskar att ta sitt eget liv. Allt detta kunde förhindras med hjälp av om man hade antsändiga kläder på sig när man gick ut. Och det är en av de anledningar som Allah beordrade de muslimska kvinnorna att täcka sig = skydd mot sådana som utför hemska saker.Men, det jag vill ha är RÄTTVISA, att täckta och otäckta kvinnor ska behandlas med respekt - för deras fria val. Och så ville jag öppna upp ögonen för de som tror att de kan gå runt som de vill utan att hamna i knipa. Om du vet att det finns en chans att någon man där ute våldtar dig eftersom du går ut halvnaken, så är det ett ganska dåraktigt val att gå ut så - thats all im saying."Du borde ta en reality check - det är aldrig offrets fel i sådana situationer. Män ska kunna behärska sig!" - Javisst borde de kunna det. Jag förstår att du önksar att de skulle kunna behärska sig, men tyvärr visar våldtäcktstatistiken något annat.Så, tror innerligt att du skulle behöva en reality check mer än jag.

2011-07-19 @ 17:20:52
URL: http://nooralanoor.blogg.se/
Postat av: this is a calling

Elin,Du säger att jag kallar det för jämlikhet. Då förstår jag inte riktigt, eftersom jag inte har kallat det för jämlikhet, utan poängen med inlägget var att det just inte är jämlikt med respekt för den kvinna som väljer att ha slöja och väljer att gå runt täck, och den kvinna som väljer att gå runt halvnaken. Varför kan de inte behandlas lika rättvist? That was my point.Sedan skrev jag om hur jag tyckte att det egentligen var de som går rutn halvnakna som är det förtryckta - för så ser jag på det. Och, enligt våldtäcktstatistiken är det många män som inte kan behärska sig - och det är inget man kan förneka. Men självklart finns det män som inte är så och behärskar sig. Jag pratar inte om muslimer som helgon, nej, det finns många täckta muslimer som inte är helgon utan tvärtemot. Täckt eller otäckt behöver inte ha någonting med personligheten att göra alls. Det jag menar är att jag tycker att de som inte täcker sig har fallit för den ständiga propaganda om att kvinnan ska vara så avklädd som möjligt- för männens skull. Vill man följa denna trend? Javisst, det har man rätt till, men allt jag ber om är att de som bär slöja ska få lika mycket respekt och inte vara nedvärderade.

2011-07-19 @ 17:59:48
URL: http://nooralanoor.blogg.se/
Postat av: Libby

Ja, och jag önskar att Sverige var lite mer allergisk mot religion. Vadå, tar inte Frankrike smarta beslut? För att det förmodligen kommer komma islamiska extremister och bomba dem? Haha.

“Slay them wherever you find them… Idolatry is worse than carnage… Fight against them until idolatry is no more and God’s religion reigns supreme.” - Surah 2:190

Okej.Jag bryr mig verkligen inte om att du kallar mig rasist. Det är just det jag sa – folk är rädda för att bli kallade rasister då de som kritiserar islam direkt får stämpeln som rasister/nazister. Men jag bryr mig ta mig fan inte. Jag vet själv att jag inte är rasist, men vill du tro det så go ahead! Jag har ingenting emot varken kristna, muslimer, judar, afrikaner, araber, amerikanare, finländare eller kineser. Det är religion jag är allergisk mot.Att du använder våldtäktsstatistiken för att visa din ’poäng’ är sjukt. Skulle alla täcka sina kroppar så skulle det fortfarande finnas folk som våldtar. En jävla blick räcker! (Det finns kvinnor som våldtar också, vilket du inte verkar vara medveten om då du endast pratar om våldtäktsmän.)”Men det finns chans att du blir våldtagen av en man som inte kan behärska sig, och händer det så kommer jag iaf säga I TOLD YOU SO”. Som sagt. Du äcklar mig. Du är en vidrig ursäkt till människa och du behöver en käftsmäll (jag sa aldrig att JAG vill ge dig en, jag sa att du BEHÖVER en).

Men jag antar att du blint försöker leva upp till din religion. “A woman is worth one-half a man.” - 2:282Du blir bara dummare och dummare i mina ögon för varje kommentar du skriver. ;-)

2011-07-19 @ 18:00:39
URL: http://libbys.blogg.se/
Postat av: this is a calling

Ja du, INGET har jag gjort dig och ändå säger du som sagt att jag är en vidrig ursäkt till en människa och att mina åsikter är ogiltiga.Det var EXAKT det som Hitler ansåg om Judarna. Så ja, att du antyder att mina åsikter är ogiltiga är så RASISTISKT som DU kan bli. Så, den enda som skulle behöva en käfftsmäll är du, för att du ska inse vad du egentligen är. En rasist i grund och botten. Existerar människor som du inte gillar är de oacceptabla och vidriga ursäkter till människor vars ursäkter inte RÄKNAS.Och nej, folk är inte rädda för att de ska kallas nazister/rasister om de kritiserar muslimer. De kritiserar inte islam eftersom de har VETT , vilket du saknar rejält.I mina ögon är du en Rasist. Good luck on your life being a rasist! Ur gonna go far. Sajk!Och sedan dina lama försök med att skriva felaktiga verser ur koranen. De är så lamt att jag dör. Du måste ha funnit de i en rasistiskt hemsida eller något, där du tydligen verkar höra hemma. Ett inlägg kommer snart om det.

2011-07-19 @ 18:19:25
URL: http://nooralanoor.blogg.se/
Postat av: Anonym

bry dig inte om vad libbybruden säger, atheister är bara så ;) på domedagen kommer sanningen fram , och det är då kommer hon stå med huvudet ner och skämmas medans vi andra muslimer kan ha huvudet uppe och va stolta :)

2011-07-19 @ 19:06:37
Postat av: Sumeya

Jag är själv muslim och jag blir väldigt förolämpad när du Libby säger att Sverige borde vara allergisk mot religon. Blir jävligt arg!

Jag förstår varför Frankrike har förbud mot burka, men säga massa skit om nån religon? Seriöst,

Jag säger inte att du(Libby) är en rasist men du säger väldigt många rasistiska saker. Tänk dig för...

2011-07-19 @ 23:31:06
URL: http://smojj.blogg.se/
Postat av: this is a calling

Ja, det är nog sant som ni säger! Inte ska man bry sig om vad en lilltjej som säger rasistiska saker och totalt förvränger det som står i Koranen för att få Islam att verka dålig säger. Så patetisk som man kan bli alltså. Fy!

2011-07-20 @ 13:52:39
URL: http://nooralanoor.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0